top of page

הסכמים

הסכם ממון: הסכם המיועד לבני זוג נשואים או כאלה העומדים להנשא אשר מעוניינים להסדיר מראש את אופן חלוקת הרכוש בינהם במקרה של גירושין. הסכם הממון צריך לקבל אישור של בית המשפט לענייני משפחה  או בית הדין הרבני ואם מדובר בהסכם שנכרת לפני הנישואין, גם נוטריון יכול לאשר אותו.

 

הסכם חיים משותפים: הסכם המיועד לבני זוג המנהלים חיי זוגיות אף שאינם נשואים, אשר מעוניינים להסדיר את אופן חלוקת הרכוש בינהם ונושאים נוספים במקרה של פרידה. ככל שבני הזוג אינם מעוניינים להינשא, אין הכרח לאשר את ההסכם בבית המשפט אך מומלץ לעשות זאת.

הסכם הורות: הסכם המיועד לאנשים שאינם בני זוג, או לבני זוג מאותו המין המעוניינים להפוך יחד להורים, ומבקשים להסדיר מראש נושאים הקשורים להריון, ללידה, ולגידול הילד כגון: מימון טיפולי הפרייה, הוצאות הכרוכות בהיריון, מימון צרכי הילד, ואופן הטיפול בו. במקרים מסוימים יש צורך גם לקבוע את הסדרת המעמד של ההורה שאינו ההורה הביולוגי. רצוי להגיע להסכם עוד לפני שמתחילים בתהליך ההפיכה להורים וזאת כדי למנוע אי הבנות בין הצדדים. הסכם מסוג זה רצוי לערוך בשלב מוקדם ככל האפשר, הגם שאישורו בבית המשפט מתאפשר לכל המוקדם במהלך ההיריון.

הליכים משפטיים מסתיימים במתן פסק דין על ידי שופט או דיין, אשר מושפע במידה רבה מתפיסותיו והשקפותיו האישיות.

אדם המנהל הליכים משפטיים מותיר את גורלו בידי השופט/הדיין, ולרוב לא ניתן לצפות מראש באיזה אופן יסתיימו ההליכים המשפטיים.

כל זאת, בתוספת הזמן הרב שלוקח לנהל הליך משפטי, העלויות הכספיות הגבוהות הכרוכות בניהול הליך משפטי, והמחיר הנפשי הכבד אותו משלמים בני המשפחה כולם ובעיקר הילדים, מובילים למסקנה כי עדיף לאין שיעור להגיע להסכם אשר ישים קץ למחלוקות.

קיימים סוגים רבים של הסכמים בתחום דיני המשפחה כגון:

הסכם שלום-בית ולחילופין גירושין: הסכם המיועד לבני זוג נשואים, אשר חוו משבר במערכת היחסים ושוקלים לסיימה אך מעוניינים לעשות נסיון לשקם את הנישואין, ולהסדיר מראש  הן את התנאים שיחולו בתקופת שלום הבית, והן את תנאי הפרידה, היה ונסיון שלום הבית לא יצלח. הסכם זה צריך לקבל אישור של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.
 

הסכם גירושין/פירוד: הסכם המיועד לבני זוג אשר החליטו להפרד או להתגרש המסדיר את כל הנושאים הכרוכים בפרידה או בגירושין כגון: מזונות, משמורת ילדים וחלוקת זמני השהות, חלוקת הזמנים בחגים ובחופשות ובימי שביתה, הסדרים לגבי נסיעה עם הילדים, מנגנון קבלת החלטות בנוגע לילדים, קביעת אזור מגורים, חלוקת הרכוש ועוד. הסכם זה צריך לקבל אישור של בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני.

bottom of page